Home | Gouda

BREDE SCHOOL


MENTOREN GEZOCHT


ACTUEEL


 


School’s cool Gouda is een van de activiteiten van de Brede School Gouda en heet Brede School Mentorproject. Schooljaar 2017 start de 10e lichting  met 25 nieuwe mentoraten en bestaat School's cool 10 jaar in Gouda!

Leerlingen, die voor het mentorproject in aanmerking komen, krijgen een mentor die ongeveer anderhalf uur per week bij de leerling thuis helpt met het plannen van huiswerk, leervaardigheden en andere schoolzaken. De leerling heeft met dit steuntje in de rug meer kans op een goede schoolloopbaan.

De basisscholen dragen de kinderen voor. Het mentoraat start in het voorjaar van groep 8 en eindigt in december als de leerling in de 2e klas van het voortgezet onderwijs zit.

 ➡ Brede School Gouda


 

Mentoren gezocht!

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die zich willen inzetten als thuismentor! We zoeken zowel mannen als vrouwen.

Wil jij een brugklasser een goede start geven op de nieuwe school? Vind jij het leuk om jonge mensen een betere kans te geven? Wil jij werkervaring op doen en je coachingsvaardigheden vergroten?

Heb je een of twee uur per week beschikbaar? Meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek! 

➡ Formulier voor aanmelding

 

 

 

 

 

Arie Buur bij RTV Gouwestad

Vitamine A (aandacht) voor brugklasser

Uitzending 


Laetitia en Maria dragen het stokje over!

School's cool bestaat 10 jaar! Er is een stevige basis. Voor Laetitia en Maria tijd voor een nieuwe uitdaging. Zij dragen het stokje over.  Vanaf 1 februari 2017 bestaat het team uit Arie Buur (projectleider en mentorcoördinator Waddinxveen), Aicha el Ouardani (mentorcoördinator Gouda West), Claudia van der Lee (mentorcoördinator Gouda Oost), Bianca Derks (mentorcoördinator Waddinxveen voor de lopende mentoraten), Wieneke Icke (mentorcoördinator in Bodegraven-Reeuwijk). 

School's cool bestaat 10 jaar!
 

School's cool  vierde 18 januari haar 10-jarige bestaan in Gouda tijdens de winterhappening. We namen 18 januari  ook met veel trommelgeroffel afscheid van de leerlingen en mentoren van lichting 9 in Gouda en lichting 2 in Waddinxveen. 

 

School's cool nu ook in Bodegraven-Reeuwijk
 

De Brede School Gouda heeft haar werkgebied opnieuw uitgebreid. Na Waddinxveen is School's cool in december 2016 ook in Bodegraven-Reeuwijk gestart. 

Nieuwe mentorcoördinator School's cool Gouda! 

Vanaf 1 januari 2016 is ons team uitgebreid met Aicha el Ouardani! Zij neemt de mentorcoördinatie taken over van Maria Wassink! 

Opnames voor RTL in Gouda

RTL heeft een kort item gemaakt voor School's cool Nederland. De opnames zijn in Gouda gemaakt met medewerking van  een van onze koppels, Jan Hogendoorn ( directeur van de Meander) en Maria Wassink als landelijk projectleider.  Kijk naar het fimpje

Groene Hart Ziekenhuis 2015

Een kijkje achter de schermen!  Leuk, interessant en mooi om met elkaar te ondernemen. 

Zomeractiviteit 2015 

Dit jaar organiseerde KunstpuntGouda de succesvolle workshops graffiti, toneel en portrettekenen. Zouhair Saddiki stak onze leerlingen een hart onder te riem en vertelde zijn persoolijk verhaal.

Winterhappening 2015 
Wethouder Daphne Bergman deelde certificaten uit aan de leerlingen die afscheid namen. Lees meer in persbericht!

Maatschappelijke beursvloer

20 november voor de 3e keer naar de maatschappelijke beursvloer in Gouda!


Brede School Mentorproject Waddinxveen

Voorjaar 2014 is het Brede School Mentorproject uitgebreid naar Waddinxveen! 


Onze activiteiten

➡ Diverse foto's van activiteiten

 

Zomeractiviteit 2014


 

Contactpersoon
Arie Buur, projectleider
Tel: 0172 572726  of 06 4637 3749

 Email: info @schoolscoolgouda.nl

Adres
Brede School Mentorproject
p/a Brede School Gouda
Eerste E. J. Potgieterstraat 21
2802 LD Gouda