Leerlingen

INFO VOOR LEERLINGEN


ERVARING


Als je naar de brugklas gaat kun je wel wat steun gebruiken: nieuwe klasgenoten, vreemde vakken, verschillende docenten en  meer huiswerk. Het is fijn om naast je ouders iemand te hebben die je op weg helpt, zodat je niet in de stress raakt, maar goede resultaten haalt!

Jouw persoonlijke coach

Je mentor is jouw persoonlijke coach. Hij of zij komt elke week ruim een uur bij je thuis, speciaal voor jou. Jullie oefenen met zelfstandig leren en huiswerk plannen. Als je iets niet snapt krijg je uitleg of tips om zelf het antwoord te vinden. Je kunt je mentor altijd om raad vragen.

Ook als je bijvoorbeeld ruzie hebt op school of je je niet op je gemak voelt. Soms valt er vast ook te lachen of gaan jullie een keer op stap. Je mentor kan met jou naar een leuke hobby of sport zoeken, want ook dat is belangrijk voor je schoolresultaten. De mentor overlegt regelmatig met je ouders en met school.

Wil je zelf ook een thuismentor?

Bespreek dit eerst met je ouders en je leerkracht.

Kijk of er mogelijkheden zijn in de plaats waar jij woont, klik dan op vestiging en meld je aan. 

 

De Babbelbank

Leerlingen & mentoren over hun ervaring

Hoe is het om een thuismentor te hebben?

Iedere mentor is anders, maar één ding is zeker: je mentor gaat voor jou! Puur omdat het belangrijk is dat jij goed door de brugklas heen komt.