Onze Projecten

LANDELIJK


 


 


 


 World Education Forum

Over en weer verkennen we of er projecten of activiteiten zijn die we samen zouden kunnen ondernemen om de doelstelling van WEF en die van School’s cool te realiseren. Directeur, Lydia van Rietschote, is ambassadeur van School’s cool Nederland.

➡ Website World Education Forum

 

 

4 Young People

4Young People biedt laagdrempelige persoonlijke en professionele ontwikkeling voor studenten en jonge professionals t/m 35 jaar. 

Jongeren onder de 35, die mentor zijn bij School’s cool kunnen deelnemen aan workshops van 4YoungPeople door middel van een vaste couponcode en / of  €27,50!

➡ Website 4Young People

 

Centrum voor Media & Gezondheid

Centrum voor Media en Gezondheid (CMG) heeft de training Focus op Gezondheid ontwikkeld voor School’s cool mentoren, een training voor mentorcoördinatoren om de dilemma's en uitdagingen rondom gezonde leefstijl bij hun mentorleerlingen beter te leren herkennen, bespreken en eventueel aan te pakken. Klik hier voor filmpje: 'making off'

Download via deze link het eindverslag van de eerste training.

➡ Website Centrum voor Jeugd & Gezondheid

 

Maatschappelijke kosten-batenanalyse

Dankzij Kinderpostzegels Nederland heeft School’s cool Nederland een tool voor de weergave van de Maatschappelijke Kosten Baten School's cool  kunnen ontwikkelen. De MKBA geeft weer wat de kosten die School’s cool maakt voor de leerlingen opleveren aan maatschappeljke baten. De publicate Indicatieve MKBA is 23 mei 2014 verschenen.

➡ Persbericht

➡ MKBA School's cool eindrapportage

School's cool onderdeel programma "onderwijs" van  kinderpostzegels

Met de opbrengst uit de Kinderpostzegelactie zet Kinderpostzegels zich in voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Daarom dragen zij bij aan School’s cool.
➡ Website Stichting Kinderpostzegels

Oranjefonds

Het Oranjefonds stimuleert de opstart van maatjesprojecten waaronder School’s cool. Veel School’s cool vestigingen konden dankzij de bijdrage van het Oranjefonds opstarten.

➡ Website Oranjefonds

Samenwerking met Rabobank foundation een feit!

Dankzij een donatie van de Rabobank Foundation kan School's cool Nederland de komende 3 jaar groeien van 15 naar 25 vestigingen en de professionaliseringsslag maken die daarvoor nodig is.

➡ Persbericht

➡ Bericht Rabobank (also in English)