Home | Waddinxveen

BREDE SCHOOL


MENTOREN GEZOCHT!


ACTUEEL


 


School’s cool Waddinxveen is een van de activiteiten van de Brede School Gouda en is bekend onder de naam Brede School Mentorproject. Dankzij financiering van de gemeente Waddinxveen, het Coenecoopcollege en het Oranjefonds konden we in het schooljaar 2015-2016 starten. Inmiddels is de 3e lichting gestart en koersen we op de aanmeldingen voor lichting 4. 

Leerlingen, die voor het mentorproject in aanmerking komen, krijgen een mentor die ongeveer anderhalf uur per week bij de leerling thuis helpt met het plannen van huiswerk, leervaardigheden en andere schoolzaken. De leerling heeft met dit steuntje in de rug meer kans op een goede schoolloopbaan. 

De basisscholen dragen de kinderen voor. Het mentoraat start in het voorjaar van groep 8 en eindigt in december als de leerling in de 2e klas van het voortgezet onderwijs zit. 

Coenecoop CollegeGemeente Waddinxveen

Publicaties

➡ Meldcode Brede School Mentorproject School's cool Waddinxveen

➡ Jaarverslag 2016

 

Mentoren gezocht!

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers! Heb jij gemiddeld 1 ½ uur per week zin om een leerling te begeleiden bij de overstap naar de brugklas, neem contact op met Bianca Derks.

➡ Formulier voor aanmelding

Bianca Derks


 

Arie Buur bij RTV Gouwestad

Vitamine A (aandacht) voor brugklassers

Uitzending 

 

Bianca Derks stopt als mentorcoördinator!

Bianca Derks draagt de mentorcoördinatie taken per juni 2017 over aan Arie Buur, die ook projectleider is van het mentorproject Gouda, Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk. Bianca rondt de lopende mentoraten van lichting 3 af. 

School's cool bestaat 10 jaar!

School's cool  vierde 18 januari haar 10-jarige bestaan in Gouda tijdens de jaarlijkse winterhappening. We namen 18 januari ook met veel trommelgeroffel afscheid van de leerlingen en mentoren van lichting 9 in Gouda en lichting 2 in Waddinxveen. 

Opnames voor RTL in Gouda

RTL heeft een kort item gemaakt voor School's cool Nederland. De opnames zijn in Gouda gemaakt met medewerking van  een van onze koppels, Jan Hogendoorn ( directeur van de Meander) en Maria Wassink als landelijk projectleider.

Groene Hart Ziekenhuis 2015

Een kijkje achter de schermen!  Leuk, interessant en mooi om met elkaar te ondernemen. 

Zomeractiviteit 2015 

Dit jaar organiseerde KunstpuntGouda de succesvolle workshops graffiti, toneel en portrettekenen. Zouhair Saddiki stak onze leerlingen een hart onder te riem en vertelde zijn persoolijk verhaal.

Winterhappening 2016

Woensdag 20 januari deed School's cool Waddinxveen voor de tweede keer mee met de Winterhappening van School's cool Gouda. Wethouder Daphne Bergman deelde certificaten uit aan de leerlingen uit Waddinxveen en Gouda die afscheid namen. 

Lees meer in persbericht!

Mentoren zijn een extra steuntje in de rug

Bianca Derks: We willen het project ook in Waddinxveen goed op de rails zetten. We hebben voldoende leerlingen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, lees meer.

Brede School Mentorproject Waddinxveen!

Voorjaar 2014 is het Brede School Mentorproject Gouda uitgebreid naar Waddinxveen! Deze uitbreiding is mogelijk dankzij de gemeente Waddinxveen, het Coenecoopcollege, het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs en het Oranjefonds.

➡ Jaarverslag 2015

➡ Jaarverslag 2014

Nieuwsbrief juli 2016

Nieuwsbrief januari 2016

➡ Nieuwsbrief juni 2015

➡ Nieuwsbrief januari 2015

➡ Persbericht Start Waddinxveen

➡ Website Coenecoopcollege


 Onze activiteiten


 

Contactpersoon

Arie Buur
Tel: 0172 572726  of 06 4637 3749

Bianca Derks
Tel: 06-57576775
Email: info @schoolscoolwaddinxveen.nl

Adres
Brede School Mentorproject
Postbus 161
2740 AD Waddinxveen