Volg ons ook op:

7 redenen om vrijwilligerswerk te doen!

5 januari 2019

1) Iets betekenen voor een ander (in dit geval betrokken zijn bij een jongere generatie en op die manier scherp blijven😊)

2) Je wordt een socialer mens (als je dat al niet bent). Meer inzicht in de situatie van anderen waar je normaal gesproken niet mee in aanraking komt en daardoor meer (maatschappelijk) begrip.

3) Geluk ervaren om een ander te kunnen steunen waar je dat zelf misschien hebt gemist.

4) Een stap uit je bubbel. Je draait mee in de maatschappij en voegt bewust iets toe aan je leefomgeving.

5) Ontwikkeling en verdieping van jezelf. Wil jij jaren hetzelfde blijven doen in je leven of heb je jaren hetzelfde gedaan? Door je in te zetten als vrijwilliger kun je jezelf verdiepen en onderzoeken wat je nog wil leren. Er zit weinig druk achter en het gaat vaak als vanzelf.

(je neemt je verantwoordelijkheid maar er is meer begrip en ruimte voor wat je vrijwillig wilt toevoegen.) Het kan ook een opstap zijn naar het vinden van een baan of uitzoeken wat je verder wilt doen.

6) Voldoening. Eind van dit jaar kunnen terugkijken en kunnen zeggen dit heb ik gedaan en kunnen betekenen dit jaar.

7) Dankbaarheid. Van degene die je helpt en vooruit brengt en de (vrijwilligers)organisatie die heel erg blij is met jou en die achter je staat. Je kunt ook in contact komen met andere vrijwilligers/gelijkgestemden.

 

Bron: School’s cool Nederland
Geschreven door: Tanja


schools cool.jpg