Volg ons ook op:

Leerling en ouder

 

Extra steun van een thuismentor?

Informeer bij de leerkracht of intern begeleider op de school van uw zoon/dochter. De school kan in overleg met u en uw zoon/dochter een aanmelding doen bij de School's cool locatie bij u in de buurt. Zelf aanmelden is helaas niet mogelijk. De aanmelding loopt via een verwijzer. De verwijzer kan met u en uw zoon/dochter bekijken wat de mogelijkheden zijn bij u in de buurt. 
Bij locaties kunt u zien of er een School's cool vestiging bij u in de buurt is. 


Voor leerlingen

Als je naar de brugklas gaat, kan het fijn zijn om naast je ouders iemand te hebben die je op weg helpt, zodat je goede cijfers haalt. Nieuwe klasgenoten, vreemde vakken, verschillende docenten en meer huiswerk. Best een heel spannend nieuw leven. Een mentor van School’s cool komt elke week 1 of 1 ½ uur bij jou thuis, speciaal voor jou. Daarom hebben we het bij School’s cool over thuismentoren. Jullie oefenen met zelfstandig werken en huiswerk plannen. Als je iets niet snapt krijg je uitleg of tips om zelf het antwoord te vinden. Je kunt je mentor altijd om raad vragen. Ook als je bijvoorbeeld ruzie hebt op school of je niet op je gemak voelt. Soms valt er ook vast te lachen of gaan jullie een keer op stap. Je mentor kan met jou zoeken naar een leuke hobby of sport, want ook dat is belangrijk voor je schoolresultaten. 

Voor ouders


Een thuismentor helpt uw zoon/dochter om een goede start te maken bij de overgang van groep 8 naar de brugklas. School’s cool selecteert en begeleidt de thuismentoren. Zij zetten zich vrijwillig in. De mentor komt bij u thuis. Daardoor heeft u een rechtstreeks contact. U houdt de verantwoordelijkheid voor uw kind. Als u wilt kan de thuismentor u steunen in het contact met school. De mentor vraagt altijd eerst uw toestemming voor het overleggen met school. Goede resultaten zijn belangrijk, maar het allerbelangrijkste is dat uw kind goed in zijn of haar vel zit. Dat heeft sowieso een goede invloed op de resultaten.

Herkent u dit?


Mijn kind heeft moeite met het begrijpen van de taal.
Heeft uw kind moeite met het lezen, schrijven of begrijpen van de taal. Hier kan een thuismentor mee helpen.

Mijn kind is snel afgeleid.
Is uw kind een dromer of heeft uw kind last van concentratieprobleemen? Dan kan een thuismentor hulp bieden.

Mijn kind houdt zich niet aan afspraken.
Goed leren plannen kan zorgen voor overzicht en structuur. Een thuismentor kan ondersteuning bieden.

Mijn kind haalt veel onvoldoendes.
Extra hulp nodig bij efficiënt leren? Een thuismentor kan hierbij helpen.