Volg ons ook op:

Info

Stichting School's cool Nederland is het samenwerkingsverband van organisaties in Nederland die het mentorprogramma School's cool uitvoeren en die een samenwerkingsovereenkomst hebben met School's cool Nederland. Soms zijn dit zelfstandige stichtingen, soms zijn zij verbonden aan een gemeente, een welzijnsorganisatie of aan een brede school. Zij ontmoeten elkaar minimaal twee keer per jaar om kennis en ervaringen uit te wisselen. De deelnemers staan zelfstandig ten opzichte van elkaar.

Missie

Vrijwillige thuismentoren van School’s cool ondersteunen in heel Nederland zoveel mogelijk kinderen bij de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs, zo goed mogelijk, zodat hun kansen op succes op school en in het leven worden vergroot. 

Doelstelling

1. Het mentorprogramma School's cool verder verspreiden door Nederland
2. Verdere professionalisering en verbetering van de organisatie en het mentorprogramma School's cool
3. Kwaliteitsverhoging en kwaliteitsborging van de uitvoering van School's cool op alle niveaus
4. Zorgen voor een stabiele en duurzame financiële basis van bestaande en nieuwe vestigingen door middel van het aanboren van structurele financiële bronnen
School's cool koppelt vrijwillige mentoren aan scholieren die extra steun nodig hebben bij de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. Dit met als doel dat de leerling goed start in de brugklas met meer kans op betere leerresultaten.