Over ons

School's cool is een non-profit stichting die kansengelijkheid in het onderwijs nastreeft. Het is onze missie om alle kinderen die het moeilijk hebben in de aanloop naar de middelbare school een thuismentor te kunnen bieden. 

School 's cool bestaat dankzij ontelbare geweldige vrijwilligers die al sinds 1997 honderden kinderen in Nederland bijstaan tijdens de schoolloopbaan. Zij zijn onze helden!
 
Enthousiast over onze missie en wil je hier aan mee? Bekijk mogelijke vacatures op LinkedIn of benader een locatie bij jou in de buurt. 

Hoi! Ik ben Thea Bendt

Ik ben sinds 2012 jaar betrokken bij School's cool. Eerst als bestuurder op onze locatie in Amsterdam en sinds 2023 ook als directeur en bestuurder van School's cool Nederland. 
 
Ik zet mij vol passie en enthousiasme in om alle kinderen in Nederland een kansrijke toekomst te bieden. Want dat verdienen ze!
 
Naast mijn werk voor School's cool zet ik mij in voor de empowerment van meisjes en ben ik bezig met internationale projecten. Maar altijd met de gemene deler: het ondersteunen van kinderen. 


Heb jij een leuk idee?

Ik sta altijd open voor nieuwe kansen en mooie projecten die onze stichting verreiken.
 
Twijfel niet en neem contact met mij op via: [email protected]
LinkedIn

Team

Naast de vrijwilligers werken we met een klein team aan het proces achter de schermen. Bekijk onze organisatie in het organogram.

Rosa Hofstee
Kwaliteitsmedewerker [email protected] 


Sebastiaan Bongers
ICT
[email protected]


Vacature
Communicatie & PR [email protected] 


 Jeroen de Bie
Boekhouder

[email protected]Raad van Toezicht 

Onze Raad van Toezicht bezit een mooie mix van kennis over verandermanagement, onderwijs, internationale organisaties en positionering. Ze ondersteunen ons met de professionalisering, de strategie en het vergroten van ons netwerk.

Ingrid Kaagman

Voorzitter
LinkedIn

Ron van der Jagt
Vice voorzitter
LinkedIn

Geert Mulder
LinkedIn

Bert Lunshof
LinkedIn

Media

Dankzij onze jarenlange ervaring met kansengelijkheid in het onderwijs, armoede en mentoring zijn wij kundige gesprekspartners voor de volgende onderwerpen: 

  • Kansengelijkheid in het onderwijs
  • Armoede in het gezin
  • Een mentor buiten school (het ontzorgen van de school)
  • Vriendschappen tussen jong en oud
  • Omgaan met verschillende culturen
  • Buurtbewoners verbinden


Wij staan open voor interviews, presentaties, praatjes, panelgesprekken of een ander (publiek) optreden over een van deze onderwerpen. Neem contact op met voor meer informatie. 

ANBI

Stichting School's cool Nederland heeft de ANBI-status.
Donateurs van een ANBI mogen hun giften aftrekken van de inkomsten- of vennootschapsbelasting. Lees meer bij de belastingdienst.

Correspondentie-adres

School's cool Nederland

Nieuwe Herengracht 18

Amsterdam 1018 DP

Nederland

Overig


Kamer van Koophandel: 54984939


RSIN/fiscaalnummer 8515.17.018

Jaarrekeningen

Op aanvraag

Contactformulier voor media

Netherlands

Onze privacyverklaring is van toepassing.