Wij ontzorgen de school

Het is niet altijd mogelijk om elke leerling in de klas evenveel aandacht te geven. Merk je dat een leerling behoefte heeft aan meer aandacht en ondersteuning? Dan kan je een leerling aanmelden voor een thuismentor bij School's cool. Naast scholen kunnen ook de meeste welzijnsorganisaties kinderen aanmelden. Ouders of verzorgers kunnen hun kind niet rechtstreeks aanmelden, want School 's cool vindt het belangrijk om de school of de welzijnsorganisatie bij de begeleiding van het kind te betrekken voor  optimale ondersteuning. 

FAQ

Voor welke leerlingen is School's cool bedoeld?

School's cool is er voor de leeftijdsgroep in en rond de brugklas (9 tot 14 jaar). Alle thuismentoren werken op vrijwillige basis, waardoor het mentoraat nagenoeg gratis is. Het is daarom van belang dat de ouders/verzorgers van de leerling niet zelf in staat zijn (huiswerk)begeleiding te bekostigen. Op deze manier vergroot School's cool de kansengelijkheid. 

Hoe meld ik een leerling aan?

Alleen de school of een welzijnsorganisatie kan een leerling aanmelden voor een thuismentor. Ontdek of er in jouw regio een School's cool locatie zit en meld de leerling daar aan. Onze medewerkers doen de rest!

Wat is de rol van de school tijdens het mentoraat?

In principe speelt het mentoraat zich buiten de school af. Het kan zo zijn dat een thuismentor contact opzoekt met de school of welzijnsorganisatie als er onduidelijkheden zijn over opdrachten of als er sprake is van pesten. Twee keer per jaar is er een evaluatiemoment waarbij de thuismentor de school inlicht over de progressie van de leerling. 

“Al een paar keer heeft School's cool een leerling uit mijn groep zó goed geholpen. Ze geloven weer in zichzelf en behaalden hun gewenste advies.”

- Tanja, lerares groep 8 - Amsterdam-Noord